Iben Claces – Daglig leder

(f. 1973)

Uddannet fra Forfatterskolen og eksamineret Kunstgrebsinnovatør.
Syv bøger, herunder digtsamlingen Tilbage bliver, som modtog Debutantprisen, Breve fra en Indiensfarer (rejseessays) og senest romanen Tærskler. Skriveunderviser siden 1998. Freelance-redaktør af fiktion og fagbøger. Siden 2011 projektleder og facilitator, bl.a. for projektet Med egne ord – 14 kvinders beretninger om overgreb med udgivelse af antologi af samme navn. Tildelt flere rejse- og arbejdslegater fra bl.a. Danida og Statens Kunstfond. Optaget af litteraturens frisættende kraft.

www.ibenclaces.dk

 

Sofie Kragh-Müller – Stifter af skolen

sofie2016  (f. 1974)
Uddannet journalist med speciale i radio og kultur fra DJH.

Sofie Kragh-Müller har udgivet romanerne ”Hvordan man slipper væk” (2016) og ”Profetens Datter” (2013) samt kortere prosatekster.  Var initiativtager til og en af skribenterne på ”Brevlitt.dk” (2013-2015), musikfællesskabet LUCY BLOOM/SPERMOPHAGIA og Mute State/MÜLLER. Har modtaget flere rejse- og arbejdslegater fra bl.a. Statens Kunstfond.
Etablerede i 2013 Forfatterskolen PS! for psykisk sårbare.

 

 

 

 

Nore Kornø Rasmussen – underviser og tidligere frivilligkoordinator på Forfatterskolen PS!

(f.1990)

Nore Kornø Rasmussen er bachelor i Teater- og performancestudier og Cand.mag. i Moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Hun har haft fagligt fokus på fortællende og atmosfæriske rum og er tidligere ansat som frivilligkoordinator og udvikler af frivillige aktiviteter på Forfatterskolen PS!. Udgiver roman for børn og unge i 2023.

 

 

 

 

 

Marie Bjørn – Underviser

( f. 1991)

Uddannet dramatiker fra Dramatisk Skrivekunst i 2019 og debuterede med den Reumert-nominerede forestilling “Apokalypse” på Teater Momentum i 2020. Senest skrevet “Galathea3000” til Mungo Park.
Undergang – på makro og mikroplan – er tilbagevendende i Marie Bjørns skrift. Undergang som udgangspunkt for transformation og oprør. Undergang som krævende og kaotisk for det enkelte menneske.
Er forelsket i ideen om tekst som underbevidsthedens højborg, om tekst som et rum, hvor intet er umuligt eller forkert – og skriver selv sine tekster fra det state of mind.

 

 

 

 

Jesper B. Korndal – Underviser

(f. 1981)

Debuterede  i 2007 og har siden udgivet otte digtsamlinger. Han underviser i lyrik og kreativ skrivning rundt om i landet, og blev for digtsamlingen “3520 Korndal”, der omhandler opvæksten i Farum, nomineret til Furesø Kommunes Kulturpris i 2019. Modtager af Skulderklap- legatet fra Danske Skønlitterære Forfattere i 2020.

 

 

 

 

 

 

Christina Englund – Underviser

(f. 1974)

Debuterede som skønlitterær forfatter i 1992 og har siden skrevet seks romaner, hvoraf den sidste, Slugt, udkom i april 2021.
Christina Englund har igennem mere end 15 år undervist både børn og voksne på højskoler, gymnasier, folkeskoler og biblioteker.
Hun har skrevet artikler, digte og noveller til forskellige tidsskrifter og aviser og været vært på P8-programmet, Jazz&Bøger.

 

 

 

 

Abelone Koppel – Underviser

Skuespiller og manusforfatter, men arbejder mest som dramatiker. Har undervist i over 20 år – børn, unge og voksne – i filmdramaturgi, idéudvikling, historieopbygning, kreativ skrivning mm.

Abelone Koppel er en ildsjæl, når det handler om mødet mellem mennesker. Dét er i centrum i for arbejdet både som dramatiker og som underviser og formidler: Troen på, at verden bliver et bedre sted, når vi kan mødes som mennesker og ser hinanden. Hun har stor erfaring i at tilrettelægge og afholde workshops, der bygger bro mellem mennesker, gør dem i stand til at dele deres historier og skabe livsglæde.

“Jeg har i alt mit arbejde som underviser fokus på normkritik og trygge rum. Jeg har gennem arbejdet med workshoppen BRYD gennem 12 år, arbejdet med køn, identitet, seksualitet, fordomme og det at skabe bro mellem mennesker. Jeg arbejder med workshops under Folkekirkens skoletjeneste og Teater Zeppelin, alle workshops der handler om det at være menneske, møde andre respektfuld, hvordan det at være menneske, og passe på sig selv og andre, er noget vi skal lære, og hele tiden kan udvikle.”

 

 

Pernille Tønnesen – Underviser

Pernille(født 1956).
Er en af forfatterne fra  80´er-generationen med Søren Ulrik Thomsen, T.S. Høegh, Cæcilia Glode m.fl. Hun skrev senere sammen med bl.a. Kirsten Thorup og Marianne Larsen.
Derudover byggede hun forfatterlinjen op på Borups Højskole, hvor hun var ansat gennem 20 år.

 

 

 

 

Tidligere undervisere / Venner af skolen:

Ida Marie Hede

Ida_hede(født 1980)

Ida Marie Hede er uddannet fra Forfatterskolen, samt mag art i Kunsthistorie fra Københavns Universitet

Skriver prosa, lyrik, essays og kritik og arbejder ofte tværæstetisk.
Underviser på bl.a. Jyderup Højskole og Det Fynske Kunstakademi.
Er forfatter til syv bøger, senest prosa-hybriden ’Bedårende’ på Forlaget Gladiator.
Har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 2015.

 

 

 

 

Hannah Lutz


f. 1984 i Finland

Uddannet fra Forfatterskolen.
Skriver prosa, lyrik og radiodramatik, og indgår i en række forfatter- og kunstkollektiver. Debuterede med romanen VILDSVIN (Forlaget Rosintante & Co) år 2016. Bogen er også udkommet i Sverige og Finland.
Har siden modtaget en række arbejdslegater fra danske og finske fonde.

 

 

 

Julie Top-Nørgaard

(f. 1974). Julie er forfatter, journalist og pædagogportræt

Julie har ud over sit eget virke som forfatter (nonfiktion og lyrik) i en årrække arbejdet professionelt med litteratur som blandt andet redaktør, oversætter og forlagskonsulent. Hun har solid erfaring med at give tekstkritik og med at igangsætte og udvikle kreative skriveprocesser i gruppesammenhæng.

 

 

 

Læsegruppeleder 2016 + 2019
Helene Forsberg – læseguide og stod for skolens læseguideuddannelse i 2016.

Helene er ansat i Læseforeningen i Danmark og har i øjeblikket to læsegrupper i vores lokaler – en læsegruppe for unge og en for mænd.