En-dags skriveworkshop med Ida Marie Hede og Hannah Lutz.

Når vi taler med fremmede, falder snakken tit på vejret. Men hvad er forskellen på klima og vejr, og hvordan oplever vi egentlig vejret med vores sanser og sprog? I Danmark bringer solen fregner frem på næsen, skaber kræft i vores hud, og regulerer vores produktion af vitamin D. Verden over lægger tørke pres på jordens ressourcer og kræver menneskers og dyrs liv, mens stigende vandstand producerer migration mellem kontinenter.

Hvor klimaændringer tvinger os til at genoverveje grænserne mellem menneskeheden og vores omgivende levesteder, tilbyder vejret – som er lokalt – en mulighed for at tænke på nye måder over spørgsmål om tid, rum, fælleskaber og sameksistens mellem mennesker og det mere-end-menneskelige.

Inspireret af den australske filosof Astrida Neimanis idé om ´at skrive vejret´ samt posthumanisk teori og den feministiske genre ecriture feminine vil vi i denne korte workshop læse, skrive og dele tekster, gå ud i vejret og diskutere med hinanden. Vi vil forsøge at bruge sproget til at blive mere opmærksomme på vejrets materialitet, vejrets liv, og på andre kroppe, der ´vejrer´ forskelligt fra vores.

Alle kan være med uanset skriveniveau og man behøver ikke vide noget om teorierne bag!

Dato:
Torsdag den 21.november klokken 11-15.

Sted:
Forfatterskolen PS!, Gothersgade 148, København K.

Pris:
100 kroner (frokostsandwich med i prisen)

Tilmelding her:

Tilmelding til skrivegrupper

    Navn og adresse

 

TILMELDING